17 Ekim 2011 Pazartesi

Euroleague'in ilk maçı CSKA'nın: 87-74

Turkish Airlines Euroleague’de normal sezon maçları Zalgiris Arena’da Zalgiris Kaunas – CSKA Moskova maçıyla açıldı. Rus ekibi Euroleague'in zor deplasmanlarından biri olan Kaunas'a karşı NBA All-Star oyuncusu Andrei Kirilenko'nun müthiş performansıyla 87-74 üstünlük sağlayarak sezona galibiyet başlamış oldu. 
Karşılaşmaya CSKA Moskova Teodosic, Siskauskas, Kirilenko, Khryapa ve Krstic, Zalgiris Kaunas ise Weems, Delininkaitis, Lawson, Rakovic, Jankunas beşleriyle başladılar. Zalgiris’in içeri kapanan alan savunmasını çok ve seri pas yaparak ve fiziksel üstünlüğünü kullanarak delmeyi deneyen
CSKA, zaman zaman bu pas trafiği içinde kendi kaybolsa da, fiziksel üstünlük sonrası alınan hücum ribaundları ve değerlendirilen ikinci şans sayıları ile öne fırlamayı bildi. Zalgiris ise salonu hınca hınç dolduran seyircisi önünde içeri gömülü alan savunması yaparak CSKA’nın dış şutları karşısında risk alırken, hücumda da Lawson ve Weems ile başlayan hızlı hücumlarla sayı bulmaya çalıştı. Teodosic ve Kirilenko’nun oyunu iyi domine etmesiyle yakalanan 20-10’luk CSKA üstünlüğü sonrası DeJuan Collins’in oyuna girmesiyle canlanan Zalgiris üstüste 6 sayı bulsa da son topu Siskauskas’ın üçlüğü ile değerlendiren CSKA ilk çeyreği 25-16 önde kapattı.
İkinci periyotta iki takım da sayı bulmakta zorlanırken Sonny Weems’in Jamont Gordon karşısında üstünlük kurması ve CSKA’nın faul hakkını erken doldurması sonucu bulduğu serbest atışlarla 05:15 kala fark 3 sayıya indi: 28-25. Bu dakikalarda hücumda kilitlenen ve 5 dakika boyunca sayı bulamayan CSKA’nın boş hücumlarına fast-breaklerle karşılık veren Zalgiris Ty Lawson’un turnikesiyle seriyi 11-0’a çıkardı ve CSKA’yı molaya zorladı. Mola sonrası Khryapa’nın üçlüğüyle hayata dönen CSKA’ya içeriyi zorlayarak cevap veren Zalgiris Weems’in turnikesiyle farkı 1 sayıya kadar indirdi :32-31. Bu dakikadan sonra Lavrinovic, Teodosic ve Kristic ile üstüste sayılar bulan CSKA son 45 saniyeye 10 sayılık farkla önde girdi:41-31. Son hücumu Lavrinovic ile değerlendiren CSKA devreye de 44-31'lik üstünkükle girdi.
İlk yarıda CSKA Moskova’da Andrei Kirilenko 8 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 2 blok ile dikkat çeken istatisklere imza atarken, Milos Teodosic de 9 sayı, 5 asist, 3 ribaund ve Darius Lavrinovic 10 sayı ile soyunma odasına gitti. CSKA’nın özellikle Teodosic’in kenarda olduğu 3 dakikada oyun kurmakta sıkıntı çektiği de gözden kaçmadı. Zalgiris’te ise Sonny Weems 9 sayı, Ty Lawson ise 6 sayı attılar. Takım istatistiklerinde ise CSKA'nın 12-1'lik asist üstünlüğü ve %46'lık 3 sayı yüzdesi (7/15) en dikkat çekici farklardı. 
İkinci devre karşılıklı sayılarla başladı. Kristic ve Kirilenko'nun sayılarına Zalgiris Sonny Weems ile cevap verince ilk beş dakika 51-41 CSKA üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin bitmesine 3 dakika kala Zalgiris'in iki uzunu Javtokas ve Rakovic'in 4'er faul almasıyla, CSKA fiziksel üstünlüğünü daha da fazla kullanma şansı yakaladı. Zira daha ilk pozisyonda Kirilenko'nun kaçırdığı şutu smaçla tiplemesi CSKA'nın yakaladığı bu fırsatı iyi değerlendirdiğinin bir kanıtıydı. Periyodun sonuna doğru genç yıldız Shved ve Kirilenko ile Zalgiris direncini iyice kıran CSKA çeyreği de 67-52 önde kapattı.
Son periyoda iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken, Popovic'in üçlüğü kazanılan teknik faulden kazandırdığı sayılarla Zalgiris farkı 12 sayıya indirdi: 76-64. Seyirciyi tekrar canlandıran bu hamleden sonra üstüste hücumlardan boş dönen Zalgiris, CSKA'nın bundan faydalanamaması sonucu DeJuan Collins'in üçlüğü ile 03:28 kala skoru 77-67'ye getirdi. Mola sonrası üstüste 4 sayı bulan CSKA farkı tekrar 14'e çıkardı. Kalan dakikalarda iyi hücum edemese bile Zalgiris'e de kolay hücum etme şansı tanımayan CSKA karşılaşmadan 87-74 galip ayrıldı. 

CSKA'da karşılaşmanın yıldızı 17 sayı, 15 ribaund, 5 asist, 4 blok istatistikleri ile oynayan Andrei Kirilenko olurken, Milos Teodosic 16 sayı, 8 asist, 2 top çalma ve Alexey Shved de 19 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Zalgiris'te ise 20 dakikada 3/3 üç sayı 5/5 saha içi isabet, 18 sayı ve 4 asist ile oynayan DeJuan Collins ve 16 sayı, 6 ribaund ile karşılaşmay tamamlayan Sonny Weems çift hanelere ulaşan iki oyuncu oldular.

0 comments:

Yorum Gönder