2 Ekim 2011 Pazar

Two Nations Cup ilk gün maçları

Two Nations Cup ilk gününde Anadolu Efes, Panathinaikos'u 84-76 ile mağlup etti. Mücadeleye Ersan'ın etkili oyunuyla başlayan Efes, periyodu 17-15 önde kapadı. İkinci periyotta pota altındaki üstünlüğü ile etkili savunmayı birleştiren anadolu Efes bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkarsa da bu farkı koruyamadı. Panathinaikos'da Steven Smith'in üstüste 8 sayısı, Efes'in uyguladığı alan savunmasının beklenen etkiyi verememesi ve sonrasında Calathes'in devreye girmesi ile Panathinaikos devreye 35-33 önde kapadı. Her periyoda pota altında bir oyuncunun etkinliği ile başlayan Efes üçüncü periyotta da Barac ile etkili oldu. Önce öne geçip daha sonra farkı açan Efes, yine Calathes'i durduramayınca fark kapandı. Periyot sonuna doğru iyi oynayan Efes son çeyreğe 62-65 önde girdi. Son çeyreğe pota altından oynamayı unutarak başlayan Efes önce farkın kapanmasına engel olamadı sonra da geriye düştü. Daha sonra tekrar pota altının hatırlanması ve Vujacic'in şutları Efes'i önce öne taşıdı sonra da farkı açtı. Son periyotta özellikle Batista ve Vujacic'in katkıları Efes'in maçı kazanmasında başrolü oynadı.
Efes'te Esteban Batista 15 sayı, 8 ribaunt , Sasha Vujacic 16 sayı, Ersan 14 sayı, Barac ise 15 sayı, 6 ribaunt ile mücadele etti. Panathinaikos'ta Kaimakoglu, Sato, Logan ve Smith'in 10'ar sayıları galibiyete yetmedi.
Günün bir diğer maçında ise Fenerbahçe Ülker Olimpiakos'a 88-78 yenildi. Fenerbahçe'de Bogdanovic 18 sayı atarken, Yunan ekibinde Kyle Hines 24 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile oynadı.

Güz Alpay

0 comments:

Yorum Gönder