29 Ekim 2011 Cumartesi

Okyanusun diğer tarafından yükselen genç yetenek: Steven Adams

Sağda ve solda gördüğünüz iki fotoğraftan hangisinin daha çok tanındığını sorsalar ne derdiniz? Muhtemelen birçoğunuz ikisini de tanımamakla beraber :-) son 3 Dünya ve 2008 Olimpiyat Şampiyonu Yeni Zelandalı bayan gülle atıcı Valerie Kasanita Adams’ın parlak kariyerini öğrendiğinizde, dünya çapında onun daha çok tanındığını tahmin edersiniz. Peki öyleyse soldaki kim? Adı Steven, sağdaki dünya ve olimpiyat şampiyonu güllecinin erkek kardeşi. Peki neden bu haberin konusu oldu? Çünkü az önceki soruyu 3-4 sene sonra sorduğumuzda artık alacağımız cevap farklı olabilir.
Steven Adams Yeni Zelanda basketbolunun gelecek için çok büyük ümitler beslediği bir genç yetenek. Geçtiğimiz sene Yeni Zelanda Ulusal Basketbol Ligi’nde Yılın Çaylağı ödülünü kazandı. 1994 doğumlu, 2.13’lük (ve hala uzamaya devam eden) Adams hem 4 hem de 5 numarada oynayabilme özelliğine sahip.  Los Angeles’taki Adidas Nations Camp’ta ilk günkü 12 sayı, 20 ribaundluk performansının ardından, ikinci gün ABD takımına karşı sergilediği 37 sayı, 18 ribaundluk oyun sonrası tüm gözler Adams’ın üzerine odaklandı. Geniş vücudu, atletik yapısı ve uzun kollarıyla pota altını domine edebilen bir fiziğe sahip ve bu fiziğiyle dışardan bakıldığında kendi yaşından (16) beklenen gelişimin çok daha fazlasını göstermiş olan Adams’ın olası NBA kariyeri ise ciddi bir merak konusu. Pivot hareketlerinde ustalığı henüz bir Avrupalı pivotun yeteneklerini yakalayamamış olsa da, özellikle hücumda fiziksel avantajlarını iyi kullanıp rakipleriyle fiziksel temastan kaçınmaması ve istekliliği NBA scoutlarının dikkatini çekmiş durumda. Basketbola henüz 3-4 sene önce başladığı ve şu ana kadarki gelişimi düşünüldüğünde ise eksiklerini tamamlamak için yeterince zamanı var diyebiliriz. Adams’ın Pittsburgh Üniveritesi’ndeki eğitimi nedeniyle 2012 draftlarına katılıp katılmayacağı bilinmez; fakat katıldığı takdirde gözlerin üzerinde olacağı bir gerçek. Katılmayıp da bir sene daha tecrübe kazandığı ve oyununu geliştirdiği takdirde ise 2013 draftlarında NBA takımlarının gözdesi olması kaçınılmaz görünüyor.
Steven Adams’ın 2010 Adidas Nations Camp’taki performansından görüntülerin de yer aldığı röportajını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder