22 Ekim 2011 Cumartesi

Kartal KafKaf'ı D-Will ile yendi: 100-93

Beşiktaş Milangaz, TBL'de 2. hafta karşılaşmasında Karşıyaka Arena'da misafir olduğu Pınar Karşıyaka'yı son periyotta NBA yıldızı Deron Williams'ın etkili oyunuyla 100-93 yendi. Yeşil kırmızılı taraftarlar Karşıyaka Arena'yı tıklım tıklım doldururken, son dakikalara kadar başa baş geçen mücadelenin son periyodunda Deron Williams'ın ardarda 3 üçlüğünün yer aldığı 11-0'lık bir seri yakalayarak öne geçen Kara Kartal farkın kapanmasına izin vermeyince karşılaşmadan 100-93 üstün ayrıldı.
Maç öncesi iki takım taraftarı da hafta içi yaşanan terör olaylarını protesto ederken, Karşıyakalı basketbolcular sahaya siyah pankartla, Beşiktaşlı oyuncular ise ısınmaya üzerinde "şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı t-shirtlerle çıktılar. 
Karşılaşmaya Jovo Stanojevic'in sayılarıyla başlayan ev sahibi takım 4-0 öne geçti. Beşiktaş Semih ile bulduğu sayılarla oyuna dengeyi getirirken, ilk beş dakika 8-8'lik eşitlikle geçildi. Pota altını Jovo Stanojevic ile iyi kullanan Karşıyaka'da devreye Birkan Batuk'un da girmesi ve bu oyuncudan gelen 7 sayı ile çeyreğin bitimine 1:51 kala skorda yeşil kırmızılar 20-13 öne fırladı. Bu dakikada Karşıyaka'da oyuna giren Ahmet Erdoğan, Brandon Bowdry'nin yaptığı topam 3 faul ve 2 top kaybını Williams, Erceg ve Hawkins ile bulduğu sayılarla iyi değerlendiren Beşiktaş Milangaz yakaladığı 10-0'lık seri ile periyodu 23-20 önde tamamladı. İkinci periyod karşılıklı sayılarla başlarken Marcelus Kemp ve David Hawkins ile yakaladığı 14-4'lük seri Beşiktaş'ı 37-29 öne geçirdi. Bu seride Chatman yerine oyuna giren Ahmet Erdoğan'ın ard arda kaçırdığı üç boş üçlük ve İlkan'ın yerine oyuna giren Brandon Bowdry'nin hem hücum hem de savunmadaki yetersizliğinin etkisi büyüktü. Bu ikilinin çıkıp yerine İlkan - Alper ikilisinin girmesiyle direnci artan Karşıyaka önce 41-41 ile eşitliği yakalayıp, devreyi de Chatman'ın sonsaniye isabeti ile 45-44 önde kapattı. ilk devre sonunda Karşıyaka'da Jovo Stanojevic attığı 18 sayı ile boyalı alanda Beşiktaş uzunlarına karşı üstünlük kurarken, Birkan Batuk 10 sayı ile ona destek oldu. Beşiktaş'ta ise Marcelus Kemp tamamı ikici periyotta olmak üzere 13 sayı kaydederken, 9 sayı atan Hawkins ve 8 sayı atan Zoran Erceg de diğer etkili oyuncular olarak dikkati çektiler.
İkinci devreye hızlı başlayan Pınar Karşıyaka, taraftarının desteğini arkasına alarak Birkan, Chatman ve İlkan'ın sayılarıyla 54-48 öne geçti. Farkın 6'ya yükselmesinden sonra oyun konsantrasyonu azalan yeşil kırmızılılar karşısında tecrübeli oyuncuları ile oyuna geri dönen Beşiktaş Deron Williams, Zoran Erceg ve Can Akın'ın basketleriyle tekrar eşitliği yakaladı: 54-54. Bu dakikalarda Deron Williams'ın attığı sayılar ve yaptığı asistlerle oyuna ısınmaya başlaması, her ne kadar fark açılmasa da, Beşiktaş için olumlu bir sinyaldi. Periyodun kalan dakikaları da karşılık sayılarla geçince Ahmet Erdoğan'ın son saniye şutu ile final periyoduna 69-68 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi. Son çeyreğe Birkan ve Ikonic'ten gelen sayılarla başlayan Kaf Kaf skoru 73-68 yaptı. Bu dakikada Marceuls Kemp yerine Deron Williams'ın oyuna girmesi maçın dönüm noktası oldu. Oyuna Kemp'e verdiği asistle başlayan Williams, Goran Ikonic'in kaçırdığı boş üçlük sonrası ribaundu alıp sayıya çevirdiği üçlükle Beşiktaş'ı 79-78 öne geçirdi. Williams istatistiklerine Ersin'e yaptığı asist ve ardarda attığı 2 el üstü üçlükle devam edince Beşiktaş yakaladığı 11-0'lık seri ile 04:41 kala 87-78 öne fırladı. Karşıyaka Ahmet, Chatman ve Birkan ile ard arda 3 üçlük bulsa da bu üçlüklerin hepsine Beşiktaş sayı ile karşılık verince Beşiktaş karşılaşmadan 100-93'lük bir üstünlükle ayrılmış oldu.
Siyah beyazlılarda Deron Williams çoğu kritik dakikalarda olmak üzere 24 sayı (4/7 üç sayı), 10 asist, 4 ribaund ile Beşiktaş'a maçı getiren isim olarak dikkat çekerken, Marcelus Kemp 23 sayı; Zoran Erceg 22 dakikada 17 sayı (3/5 üç sayı), 5 ribaund, 3 asist; David Hawkins 12 sayı, Ersin Dağlı 12 sayı, 6 ribaund ve Semih Erden de 10 sayı, 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Beşiktaş'ta 100 sayının 88'inin yabancı oyunculardan gelmesi dikkat çekiciydi. Evsahibi Pınar Karşıyaka'da ise Birkan Batuk 24 sayı (6/9 üç sayı), Jovo Stanojevic 23 sayı, 6 ribaund, 5 asist; Mire Chatman 14 sayı, 9 asist, 5 ribaund ve İlkan Karaman da 13 sayı, 8 ribaund ile oynadılar.






















1 yorum:

  1. Deron Williams gerçek bir yıldız olduğunu bu maçı tek başına alarak kanıtlamış oldu.

    YanıtlaSil