17 Ekim 2011 Pazartesi

İspanya'da Unicaja zirveye yerleşti

Üçüncü haftası dün akşam oynanan karşılaşmalarla tamamlanan İspanya Ligi ACB'de Unicaja Malaga yenilgisiz tek takım olarak zirveye yerleşti. San Sebastian deplasmanında Lagun Aro karşısında zorlu bir maç sonrası rakibini 95-92 yenen Malaga, hem liderlik koltuğuna oturdu, hem de ligin tek namağlup takımı oldu. Unicaja Malaga'da Joel Freeland 22 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 1 blokluk performansıyla takımını taşıyan isim olurken, aynı zamanda ACB'de üçüncü hafta sonunda en değerli oyuncu sıralamasında zirvede yer aldı. Malaga'da Tremmell Darden 14, Kritaps Valters 13 ve Gerald Fitch de 12 sayı kaydederek galibiyette önemli pay sahibi olan diğer oyuncular oldular. Lagun Aro'da ise Andy Panko'nun 27 sayı, 6 ribaundluk performansı yeterli olmadı. 


ACB'de haftanın en ilgi çekici skoru ise Regal Barcelona'nın Cajasol deplasmanında aldığı 81-75'lik yenilgiydi. Evsahibi ekip 3. çeyrekte yakaladığı farkı maç sonuna kadar koruyarak Katalan ekibine ligdeki ilk mağlubiyetini yaşatmış oldu. Cajasol'de Txemi Urtasun 23 sayı, 5 ribaund ve Paul Davis 16 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile takımlarını galibiyete taşıyan isimler olurken, Barcelona'da Chuck Eidson 19 sayı, 9 ribaund, 4 asist ile ayakta kalabilen tek isim oldu.
Ligin diğer favorilerinden Real Madrid, Rudy Fernandez'in 28 sayı, 4 asist ve Nikola Mirotic'in 16 sayı, 5 ribaunduyla Blancos de Rueda'yı 84-72 yenerek ligdeki ikinci galibiyetini alırken, İspanya'nın Euroleague temsilcilerinden Bizkaia Bilbao Marko Banic'in 20 sayı ve D'or Fisher'ın 12 sayı, 14 ribaund, 6 blokluk performansları sonrası Joventut'u 78-72 mağlup etti.
Haftaya namağlup giren diğer iki takımdan Caja Laboral, CAI Zaragoza'ya 86-66; Assignia ise Blusens'e 61-49 yenilirken, Valencia'yı 70-67 yenen Lucentrum da haftayı 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle kapatan bir diğer takım oldu.
Üç hafta tamamlandığında ACB'de Fuenlabrada guardı Kirk Penney 23 sayı ortalamasıyla sayı krallığında zirvede yer alırken, Blanco de Rueda'dan Nacho Martin 10.5 ribaund ile, Valencia'dan Stefan Markovic 6.3 asist ile, Assignia'dan Justin Doellman 2.66 top çalma ve Bizkaia pivotu D'or Fisher de 2.66 blok ile bu kategorilerde ilk sıralarda yer aldılar.

0 comments:

Yorum Gönder