7 Ekim 2011 Cuma

Euroleague'e doğru... B Grubu değerlendirmesi - Güz Alpay

Turkish Airlines Euroleague'in başlamasına az bir süre kala gruplar ve takımlar değerlermesine B Grubu analizi ile devam ediyoruz.

Panathinaikos

Kadro: Sarunas Jasikevicius, Steven Smith, David Logan, Pat Calathes, Nick Calathes, Aleks Maric, Stratos Perperoglu, Mike Batiste, Romain Sato, Kostas Tsarsaris, Dimitris Diamantidis, Ian Vougiokas, Giorgi Shermadini, Kostas Kaimakoglu.
Koç : Zelijko Obradovic

Geçen sene favori değillerdi , şampiyon olmayı başardılar. Bence bu sefer de değiller; ama bunu başarabilecek kapasiteye ve koça sahipler. Takımda geçen seneden farklı olarak Sarunas Jasikevicius, Steven Smith, David Logan, Pat Calathes ve geçen sezon Union Olimpija'ya kiraladıkları ve iyi bir sezon geçiren genç Gürcü Shermadini
var. Jasikevicius'un geçen sene Fenerbahçe'deki halini düşününce çok da faydalı bir transfer olacağını düşünmüyorum. Hatta takıma yarardan çok zararı olabilir. Steven Smith ve Pat Clathes kadroya derinlik katan isimler. Skor bulabiliyorlar; hatta Pat Calathes'in hazırlık maçlarında en iyi Panathinaikos'lu oyuncu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Giorgi Shermadini ise Olimpija'da iyi bir sezon geçirdi. Bakalım Obradovic'den ne kadar süre alacak? Mutlaka alacağı süreyi iyi değerlendirmek isteyecektir o da. Geçen sene ile karşılaştırdığımızda yine aynı tip bir takım ve üstelik takviyelerle biraz daha güçlüler ama yine de favori değiller! (Çok mu iddialı bir demeç oldu acaba  )

CSKA Moskova

Kadro: Milos Teodosic, Darjus Lavrinovic, Ramunas Siskauskas, Sammy Meija, Nenad Krstic, Andrei Kirilenko, Evgeniy Voronov, Andrey Vorontsevich, Alexander Kaun, Alexiy Shved, Dmitry Sokolov, Viktor Khryapa, Anton Ponkrashov, Nikita Kurbanov, Jamont Gordon.
Koç : Jonas Kazlauskas

Geçen sene gruplarda elenince gaz gelmişler (böyle söylemek çok da kötü bir tanımlama olmayacaktır). Sadece Teodosic ve Krstic ikilisi zaten bir takımı favori yapacak kalitede. Geçen sene gruplarda veda ettikleri Euroleague'de bırakın tur atlamayı, bu sefer kupayı almak isteyeceklerdir ki bence alacaklar (yine iddialı bir tahmin). Teodosic, Krstic, Lavrinovic, Ponkrashov, Kirilenko, Meija yeni transferleri oldu CSKA'nın. Üstelik önemli bir nokta daha var. Kirilenko'nun sözleşmesinde NBA'ye dönüş opsiyonu olsa da 3 sezonluk bir anlaşma söz konusu! Teodosic, Krstic ikilisinin ikili oyunları, Khryapa,Kirilenko,Siskauskas gibi oyuncular; Vorontsevich, Kaun, Shved, Ponkrashov, Lavrinovic, Gordon, Meija gibi bir rotasyon. CSKA yenilmesi en zor takım olacaktır. Her şekilde sayı üretebilirler hiç bir sınırları yok! Diyelim ki Kirilenko gitti… Yine de benim için en büyük favori CSKA olarak kalacaktır. Zaten şu kadroya bakınca, insan şaşırıp kalıyor, ne yazacağımı bilemiyorum gerçekten, bu kadronun yanında kelimeler kifayetsiz kalıyor !

Zalgiris Kaunas

Kadro: Ty Lawson, Marko Popovic, Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Milovan Rakovic, Tadas Klimavicius, Paulius Jankunas, Robertas Javtokas, Mindaugas Kuzminskas, Arturas Milaknis, Sonny Weems, DeJuan Collins.
Koç : Ilias Zouros

Öncelikle lokavt bitine kadar Ty Lawson ile anlaştılar ve zaten zengin olan guard rotasyonunu daha da zenginleştirdiler. Tabii bu zenginliğin için Lawson ve Popovic olunca sürekli şut atılan ve yüksek tempolu maçlar olacaktır Zalgiris maçları. Bu da Zalgiris'in işine yarayacaktır. Sonny Weems gibi hızlı bir guarda daha sahipler; sürekli tempo yapacaklardır. Bu tempoda Klimavicius ve Jankunas'dan boş şutlar ve üçlük isabetler de bulabilirler. Fakaaaat, şut yüzdelerinin kötü olduğu gün ne yapacakları pek belli olmaz. CSKA her türlü onların bu temposuna yanıt verebilir, ama Panathinaikos için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Ancak Obradovic dersine iyi çalıştıktan sonra Zalgiris, Panathinaikos'a kolay bir lokma olur. “Zorlayabilirler” varsayımı “ters gelebilirler” olarak değiştirelebilir aslında.

Unicaja Malaga
Kadro: Gerald Fitch, Berni Rodriguez, Earl Rowland, Kristaps Valters, Hrvoje Peric, Uros Tripkovic, Tremmell Darden, Jorge Garbajosa, Joel Freeland, Luka Zoric, Nedzan Sinanovic, Saul Blanko
Koç : Chus Mateo

Eski senelerdeki Unicaja kadrolarından biraz daha kötü bir kadro. Silahları pota altı olacaktır. Garabajosa ve Freeland ikilisinin onlar için kilit ikili oldukları çok açık. Zaten oynayabilecekleri başka bir oyun yok. Brose Baskets, KK Zagreb gibi takımları mutlaka yeneceklerdi ancak Zalgiris'i bile zorlayamayacaklarını düşünüyorum.

Brose Baskets

Kadro : John Goldsberry, Predrag Suput, Karsten Tadda, Julius Jenkins, Daniel Shmitdt, Maurice Stuckey, Philipp Neumann, Tibor Pleiss, Casey Jacobsen, PJ Tucker, Anton Gavel, Marcus Slaughter
Koç : Chris Fleming

Geçen seneden sonra tecrübe kazandılar. Bu seneki hedefleri KK Zagreb'i yenmek ve Unicaja Malaga'yı zorlamak olacaktır. Diğer türlü hedefler gerçeği yansıtmayacaktır. Eski Karşıyakalı Marcus Slaughter ve Tibor Pleiss'dan oluşan pota altı zaman zaman tehlikeli olabilir.

KK Zagreb

Kadro : Damir Mulaömerovic, Sean May, ante Masic, Miralem Halilovic, Krunoslav Simon, Petar Babic, Mario Hezonja, Mario Kasun, Papa Diasse, Ivan Novacic, Filip Basljan, Diante Garrett, Damir Rancic, Toni Prostan, Dominik Mavra, Saso Ozbolt, Dario Saric, Joshua Heytvelt
Koç : Ivica Buric

Cibona'nın çöküşü onlara Euroleague kapılarını açtı. Hırvatistan şampiyonu olarak Euroleague'e geldiler. Euroleague'deki ilk sezonlarında en azından bir galibiyet almak onlar için iyi olacaktır. Zaten bu kadro ile yapabilecekleri pek fazla bir şey yok. Ortalama bir Yugoslav takımı görüntüsündeler kadrolarında çok genç oyuncular barındırıyorlar. Saso Ozbolt'u kadroya katmakla iyi bir iş yaptılar ama Ozbolt ile de olacak iş değil bu. KK Zagreb'de ayrıca ülkemizden tanıdığımız Mario Kasun ve Joshua Heytvelt de forma giyiyor. Bir not daha… geleceğin önemli yıldızlarından biri olarak gösterilen Dario Saric de KK Zagreb forması giyiyor bu sene. Saric'i Euroleague'de görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Genel Değelendirme
Kadro farkıyla Euroleague'deki bütün takımlara çok ağır basan CSKA 1. olur. Panathinaikos 2., Zalgiris Kaunas 3., Unicaja Malaga 4., Brose Baskets 5., KK Zagreb ise 6. Sırada grubu tamamlar.

Güz Alpay

0 comments:

Yorum Gönder