12 Eylül 2011 Pazartesi

Şampiyon Arjantin

Arjantin'deki Amerika Basketbol Şampiyonası'nın son gününde Arjantin kendi seyircisi önünde baştan sonra önde götürdüğü karşılaşmada Brezilya'yı 80-75 yenerek şampiyon oldu. 

Karşılaşmaya seyircisinin de desteğiyle çok hızlı başlayan Arjantin daha ilk periyottan 12 sayılık farkı yakaladı (21-9). İkinci periyotta sertleşen savunmalarla birlikte farkı kapatmaya başlayan Brezilya'ya Luis Scola'nın ardarda sayılarıyla cevap veren Arjantin devreye de 35-27 önde girdi. Müthiş bir çekişme içinde geçen üçüncü periyotta, tangocuların San Antonio Spurs'ta forma giyen yıldızı Emanuel Ginobili'nin 3 faul almasından yararlanan Brezilya farkı 1 sayıya kadar indirse de periyot 50-48 evsahibinin üstünlüğüyle sona erdi. Son periyoda fırtına gibi giren Brezilya 8-0 lık
bir seri ile 56-50 öne geçti. Bu dakikadan sonra Arjantin seyircisinin de desteğiyle iyi savunması ve bu etkili savunmanın tetiklediği başarılı hücumlarıyla bitime 5 dakika kala tekrar 59-56 lık üstünlüğü yakaladı. Kendi evinde oynamanın avantajını iyi kullanan tangocular son bir dakikaya da 72-63 önde girip kalan zamanı da iyi kullanarak karşılaşmadan 80-75 galip ayrılarak 2011 Amerika şampiyonu oldular.
Arjantin'de Luis Scola 32 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile final maçının yıldızı olurken, Carlos Delfino 16 sayı, 9 ribaund, Pablo Prigioni ise 10 sayı ile ona destek oldular. Brezilya'da ise Marcus Vinicius 3/3 üçlük attığı maçta 17 sayı ile en skorer oyuncu olurken, Tiago Splitter'in 12 sayı, 5 ribaund ve Rafael Hettsheimer'in 10 sayı, 5 ribaundluk performansları galibiyete yeterli olmadı.

Final maçı öncesi yapılan üçüncülük maçında Dominik Cumhuriyeti, Porto Riko'yu 103-89 mağlup etti. Karşılaşmada Al Horford 23 sayı, 12 ribaund, 7 asist ile oynadı.

Amerika Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu Arjantin'in NBA yıldızı Luis Scola olurken, Emanuel Ginobili (Arjantin), Marcelo Huertas (Brezilya), Carlos Arroyo (Porto Riko) ve Al Horford (Dominik) en iyi beşe seçilen diğer oyuncular oldular.

4 yorum:

  1. Ginobili final maçında kötü oynadı o zaman ?
    Bu arada Arjantin'in bu jenerasyonununda sonu geliyor artık. Olimpiyatlardan sonra topluca bir bırakış görebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. 30 dakikada 0/3 üçlükle 8 sayı atmış. Ayrıca 4 rib-3 asist- 6 top kaybı

    YanıtlaSil
  3. Kötü değil rezalet diyelim :D

    YanıtlaSil
  4. Her şey bir yana bu haberin paylaşılma saatine dikkat.

    YanıtlaSil