2 Eylül 2011 Cuma

Portekiz Devler'e hafif geldi 79-56

Avrupa Şampiyonası'nın favorlieri arasında gösterilen A Milli basketbol takımımız grubundaki ilk maçında Portekiz karşısına çıktı. Dev Adamlar antreman havasında geçen bu mücadeleyi rahat bir oyun sonrasında 79-56 kazandı. Millilerde kadrodaki tüm oyuncular forma şansı bulurken takımda en fazla süre alan isim olan Enes Kanter 21 dakika 58 saniye sahada kaldı.
Onun dışında başka hiç bir oyuncumuz 20 dakikanın üzerinde süre almadı. Maça tutuk başlayan 12 Dev Adam, sonrasında Enes'in oyuna girmesiyle havaya girdi ve maç boyu üstünlüğü elde tuttu.
İlk maçların zor geçeceği inancıyla Portekiz karşısına temkinli çıkan milliler, maçı farklı kazanmanın dışında ve belki de daha da önemli olarak Enes'i de kazandılar. Üstelik diğer oyuncularımızı da dinlendirmiş olduk. Bunun yanında Ersan İlyasova yine eskisi gibi ribauntlara katkı yapmaya başladı ve hücum performansıyla ilerisi için ümit verdi. Ömer Aşık Portekiz uzunlarına pota altını kararttı, 4 blok yaptı, bir çok topu da engelledi. Enes de bir çok topu engellemeyi başardı. Böylece Ömer'in yokluğunda hazırlık maçlarında rahat bir şekilde pota altına penetre etmekten çekinmeyen rakip guardlara turnuvanın ilk maçında gerekli mesaj da verilmiş oldu.
Maç içinde birkaç dakika bocaladık, ritmimiz bozuldu ancak Orhun Ene hazırlık maçlarındaki gibi mola almamazlık yapmadı. Ritmimiz bozulduğu anda fark 20 olsa bile molayı aldı. Ve benden ilk defa tam not aldı :-) Ritmimizi bulduktan sonra maçın genelinde ritmimizi koruyup rahat bir galibiyet aldık.
Milli takımımızda Enes Kanter 14 sayı, 7 ribaunt, Hidayet Türkoğlu 14 sayı, Ömer Onan ise 10 sayı ile oynadı.

Güz Alpay

 
Şu sıralarda sonuçları belli olan diğer Maçlar;
Fransa 89-78 Letonya
Slovenya 67-59 Bulgaristan
Yunanistan 76-67 Bosna Hersek

0 comments:

Yorum Gönder