4 Eylül 2011 Pazar

Okyanusun diğer tarafında heyecan artıyor

Litvaya'da Eurobasket heyecanı yaşanırken okyanusun diğer tarafında da Amerika Şampiyonası tüm heyecanı ile devam ediyor. Bu gece itibariyle 1.tur maçları sona erdi ve grup sonuncularının elenmesiyle ikinci tur grubuna kalan takımlar belli oldu. 5-8 eylül tarihleri arasında yapılacak 2.grup maçları sonunda grubu ilk dört sırada bitirecek takımlar cumartesi ve pazar günleri yapılacak yarıfinal ve final maçları sonunda, ABD'nin katılmadığı bir turnuvada bunu demek ne kadar doğru olur bilinmez ama, Amerika'nın en büyüğü belli olacak.
İlk grup maçları sonunda nispeten daha çekişmeli geçen A grubu maçlarını Atlanta Hawks'ın yıldızı Al Horford'un liderliğindeki Dominik Cumhuriyeti Francisco Garcia ve Jack Michael Martinez'in başarılı performanslarıyla lider bitirdi (3-1).
Henüz Charles Villanueva'nın fazla dakika almadığı Dominik şu ana kadarki performansıyla Final-Four'un öenmli adaylarından biri olduğunu gösterdi. Grubun bir diğer favorisi Brezilya ise yine 3-1 lik bir performansla grubu ikinci sırada tamamladı. Huertas önderliğindeki Brezilya'da sayılar tecrübeli oyuncuları Machado, Splitter, Giovannoni ve Garcia arasında dağıldı. Grubun üçüncüsü Memphis'li Greivis Vasques'in önderliğindeki Venezuela (2-2) olurken Kanada aynı galibiyet sayısıyla dördüncü oldu. Galibiyet alamayan Küba ise 0-4 ile sonuncu olarak elendi.
B grubunda ise takımlar arasındaki farklar daha belirgindi. Arjantin rahat bir şekilde grubu lider kapatırken (4-0) Luis Scola, Emanuel Ginobili, Andres Nocioni, Pablo Prigioni, Carlos Delfino'lu kadrosuyla turnuvanın en büyük favorisi olduklarını kanıtladılar. Arjantin'i en fazla zorlayan takım olan Porto Riko ise Jose Juan Barea ve Carlos Arroyo'nun önderliğinde grubu ikinci tamamladı (3-1). Anadolu Efes'in yeni transferi Esteban Batista'nın skorer oyunuyla Uruguay üçüncü (2-2), Panama ise dördüncü olarak (1-3) ikinci tur gruplarına kalırken zayıf Paraguay 0-4 ile grubun son sırasında yer alarak elendi.
İlk tur maçları sonunda Venezuela'dan Greivis Vasques 23 sayı ortalamasıyla ilk sırayı alırken Venezuela'da 4 maçta attığı 388 sayıyla en skorer ülke oldu. Ribaundlarda Dominik Cumhuriyeti'nden Jack Martinez 12.5 ile, top çalmada yine aynı ülkeden Al Horford 2.8 ile, asistlerde Brezilyalı Huertas 6 ortalama ile, blokta ise 2.3 ile Kanadalı Joel Anthony bu kategorilerde istatistik liderleri oldular. 
Her ne kadar maçları canlıizleyemesek de ilk tur maçları sonucunda Arjantin turnuvanın en büyük favorisi gözüküyor. Kadro genişlikleriyle baş edebilecek bir rakip göremiyorum. Bunun yanında Final Four adayları olarak da tecrübeli kadrosuyla Brezilya, yine NBA yıldızlarıyla Dominik Cumhuriyeti ve Barea / Arroyo ikilisinin önderliğindeki Porto Riko'yu yazabiliriz.

0 comments:

Yorum Gönder