7 Eylül 2011 Çarşamba

İspanya:77 - Almanya:68

İspanya, Almanya'yı son anlara kadar çekişmeli giden maçta 77-68 mağlup etmeyi başardı. İki takım da maça karşılıklı sayılarla başladı. Takımların süper yıldızları Dirk Nowitzki ve Pau Gasol savunmada birbirlerini adeta kilitlediler. İkiliden Nowiztki ilk periyotta 1/4 isabetle sadece 3 sayı bulurken, Pau Gasol denediği 3 saha içi şut denemesinden de isabet bulamayarak periyot arasına sayı atamadan girdi. Marc Gasol maça bizim maçtaki gibi başladı: Sayı attı, fauller aldırdı ve pota altında gerçekten çok etkili oldu. Bir başka deyişle ilk periyotta İspanya'yı taşıyan isim Marc Gasol oldu. İlk periyotta hem sert savunma yüzünden, hem de süper yıldızların çok skor bulamamasından dolayı az sayı atıldı: 16-15.
İspanya 2.periyoda çok iyi başladı. Farkı, Navarro'nun da devreye girmesiyle bir ara 8 sayıya kadar çıkaran İspanya, Almanya'nın ilk beşinin oyuna girmesinden sonra farkı koruyamadı. Pau Gasol oyunda değilken, Nowitzki'nin devreye girmesi, Almanya adına önemli oldu. İspanya'da Marc Gasol'e skorda yardım etmeye başlayan iki ismin ortaya çıkması İspanya'yı maçtan düşürmedi. San Emeterio ve Navarro attıkları sayılarala İspanya'yı maçta tuttular. Devrenin sonuna doğru, Almanya 33-33 ile eşitliği yakalasa da devre 36-33 İspanya üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarının hemen başında, İspanya özellikle Navarro'nun bulduğu ikili oyunlarla Pau Gasol'u devreye soktu. Basket faul sonrası, bir de 3 sayılık isabet sağlayan Pau Gasol savunmasından sonra hücumda da oyuna ısınmış oldu. Gasol'un katkısıyla İspanya farkı açmaya çalışırken, Herber ve Hamann'dan gelen ekstra katkılar Almanya'yı maçta tuttu. Nowitzki ve Chris Kaman'ın da devreye girmesiyle tekrar oyuna ortak olan Almanlar 3.periyodu sadece iki sayı farkla geride kapattı: 56-54
4.periyot karşılıklı sayılar ile başlarken Schaffartzik Almanya adına sorumluluk almaya başladı. Ancak periyodun sonlarına doğru, başabaş geçen mücadelede dengeler bozuldu. Ricky Rubio'nun çaldığı toplar sonucu Almanya'nın dengesini bozan boğalar farkı birden açtı. İlk yarının suskun ismi Pau Gasol'un 19 sayıya ulaşmasıyla farkı kapatma çabaları da suya düşen Almanya maçı 77-68 kaybetti.
Almanya'da Dirk Nowitzki 19 sayı, 7 ribaunt, Chris Kaman 15 sayı, 12 ribaunt ile oynarken, İspanya'da Pau Gasol 19 sayı, 7 ribaunt , Juan Carlos Navarro 14 sayı, 5 asist, Marc Gasol 24 sayı, 5 ribaunt, Fernando San Emeterio ise 12 sayı ile mücadele etti.

Güz Alpay

0 comments:

Yorum Gönder