3 Eylül 2011 Cumartesi

İspanya kayıpsız devam etti: 86-69

Avrupa Şampiyonası A grubu 3.gün ilk maçında İspanya Büyük Britanya karşısında ilk yarısında zorlandığı mücadeleyi pota altını etkili kullanarak farklı bir şekilde kazanmayı başardı. 86-69 biten mücadelede İspanya ilk yarıyı ortalama 4-5 sayı ile önde götürmeyi başardı. Fark ilk periyot bir ara 9'a kadar çıksa da genç Van Ooustrum'un oyuna girmesiyle en azından pas trafiğini yapmaya başlayan Britanya bir ara öne bile geçti. Britanya gerçek bir oyun kurucuyla şutör guarddan devşirme
bir oyun kurucu arasındaki farkı iyice anlamıştır sanırım. İlk devrede Van Ooustrum yokken fark iki kere açıldı, oyuna girişlerinde ise farklar biraz olsun eridi. Ooustrum'un oyuna istatislik anlamında pek bir katkısı olmasa da pas trafiği yaratmayı başarması, Clark ile ikili oyun oynayabilmesi, Britanya'ya oyun kurucu pozisyonunda iyi bir oyuncu bulması gerekliliğini bir kez daha gösterdi. (Van Ooustrum da fena bir oyuncu değil ama İngilizlerin hedefi olan 2012'ye kadar kendini ne kadar geliştirebilir orasını bilinmez) İlk yarıda İspanya'nın, Britanya'nın yorgun savaşçısı Luol Deng'i daha da yormak amacıyla onun üstünden hücum yapmaya çalışması ne kadar başarılı oldu ya da amacı neydi, pek anlaşılmadı ve bu şekilde başa baş giden devre 36-30 sona erdi.
Devre arasında İspanyollar içeriden rahat hücum edebileceklerini anlamış olmalılar ki Marc Gasol'un 6 sayısı ile devreye başladılar.Zaten fiziksel anlamda da İspanya'dan kötü durumda olan Britanya pota altında Pau Gasol'un da devreye girmesiyle kontrolü tamamen rakibine bıraktı ve fark birden 15'e tırmandı. Maçın geri kalanı karşılıklı basketler ile geçince İspanya ilk yarısında zorlandığı mücadeleyi 86-69 kazanmasını bildi.
İspanya'da Marc Gasol 18 sayı, 11 ribaunt, 5 asist ile oynarken, Pau Gasol 21 sayı, 6 ribaunt ile oynadı. İlk iki maçın iyi oyuncularından Juan Carlos Navarro'nun 11'de 1 lik performansı ise koç Scariolo'yu endişelendirdi. Britanya'da Luol Deng 17 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, Daniel Clark 14 sayı, 12 ribaunt ile oynadı. Oyuna girdiğinde yaptığı etki ile övdüğüm Van Ooustrum da 6 asist ile mücadele etti.


Güz Alpay

Diğer Maçlar;
Sırbistan 89-80 İsrail 
Güz'ün notu: Son 1-2 dakikaya kadar İsrail üstünlüğünde geçen maçta Teodosic 7'de 0 ile oynarken Sırbistan'ı galibiyete götüren isim 24 sayı ile yeni Efesli Dusko Savanovic oldu.Savanovic ayrıca 7 ribaunt aldı.
Polonya 81-73 Portekiz

3 yorum:

  1. Yarın kaybedecekler :-p

    YanıtlaSil
  2. Yarın tamam mı devam mı maçına çıkacağız bence kaybedersek ikinci tur gruplarından çıkma şansımız çok azalacak.

    YanıtlaSil
  3. Ben de katılıyorum gerçekten tamam mı devam mı maçı olacak gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil