2 Eylül 2011 Cuma

İspanya 2'de 2 yaptı: 87-73


İspanya, Portekiz'e karşı 87-73 ile rahat bir galibiyet aldı. Boğalar ilk periyotta farkı açamasalar da diğer periyotlarda oyuna ağırlıklarını koyarak son periyota 25 sayı önde girdiler. Portekiz'in son periyottaki alan savunmasına karşı iyi hücum edemeyen İspanya farkın kapanmasını engelleyemese de karşılaşmadan 14 sayı farkla galip ayrılmasını bildi.
Maç sırasında İspanya'nın hem alan savunması yaparken, hem de alan savunmasına hücum ederken sıkıntı yaşadığı gözlerden kaçmadı. Tabi "İspanya bunları ikinci beşiyle denedi; ilk beşi benchteydi" diyebilirsiniz; ama benzer bir alan savunması özellikle şutlarında büyük bir handikapı olan Rubio oyundayken İspanya'ya karşı denenebilecek bir savunma olarak kayıtlara  geçti. İspanya'nın
 sahadaki beşinin Ricky Rubio, Sergio Llull, San Emeterio, Felipe Reyes, Serge Ibaka olduğu düşünüldüğünde teknik ekibimizin bunu görmüş ve not etmiş olduğunu umuyorum. En azından denemekte fayda var :-) Tabi kritik dakikalarda bu beşi sahada bulabilirsek...
İspanya'da dün Rudy Fernandez ilk periyot oynayıp bir daha oyuna girmemişti. Bugün ise 20 dakika süre alıp 9 sayı, 6 asist, 3 ribaunt ile oynadı. Dün oynamamasının sebebi ise alerjisinin tutmasıymış. Pau Gasol 20 sayı, 5 ribaunt, Juan Carlos Navarro 17 sayı, 5 asist, Marc Gasol 10 sayı, 9 ribaunt ile oynadı. İspanya'da 12 oyuncu da forma şansı bulurken koç takımı dinlendirme şansını yakalamış oldu.
Güz Alpay


Diğer Maçlar;
Letonya 77-92 Sırbistan (Güz'ün notu: Letonya iyi mücadele ediyor, dün de Fransa'yı zorlamışlardı, pota altındaki Biedrins olsaydı can yakabilirlerdi)
Bulgaristan 68-65 Belçika
Bosna Hersek 92-84 Karadağ

0 comments:

Yorum Gönder