15 Eylül 2011 Perşembe

Horozlar komşuyu devirdi: 64-56


Litvanya'da devam eden Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final maçları ikinci gün ilk karşılaşmasında, turnuvanın formda ekiplerinden Fransa Yunanistan'ı son periyottaki etkili performansı ile 64-56 yenerek adını yarı finale yazdırdı. İlk yarıdaki sert savunması ile Tony Parker'ı durdurmayı başaran Yunanistan ise iyi savunmasını maç sonuna kadar sürdüremeyince yenilgiyi engelleyemedi.
Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Yunanistan, savunmasıyla Fransa hücumlarını durdurup, Fotsis, Kaimakoglou ve Calathes ile bulduğu sayılarla ilk iki dakikayı 7-0, altıncı dakikayı da 15-4 önde geçti. De Colo ve Seraphin'in oyuna girmesiyle biraz canlanan Fransa Parker ve De Colo'nun sayılarıyla ilk çeyrek sonunda farkı 3 sayıya
kadar indirdi: 17-14. Karşılıklı sayılar ve skorda Yunanistan üstünlüğü ile geçen ikinci periyotta Bourousis'in sayılarına karşı De Colo'nun sayıları ile ayakta kalan Fransa farkın açılmasına izin vermedi ve devre 31-27 Yunanistan üstünlüğü ile sona erdi. İlk devrede Fransa ayakta kalmasını kenardan gelip 12 sayı bulan De Colo'ya borçlu iken, Noah'ın ilk 17 dakikada denediği tüm şutları kaçırması pota altı etkinliklerini azaltan bir etken oldu.
İkinci devreye Kaimakoglou ve Bourousis'in sayılarıyla üstünlüğü elinde tutarak başlayan Yunanistan, çeyreğin ilk 5 dakikası sonunda 39-32 öndeydi. Bu dakikalarda Batum ve kenardan gelen Traore'nin basketleri Fransa'nın oyundan kopmamasını sağladı. Bu dakikaya kadar sert Yunan savunması yüzünden etkili olamayan Tony Parker'ın da çeyreğin sonlarına doğru devreye girmeye başlamasıyla farkı kapatan Fransızlar periyot sonunda farkı 3 sayıya kadar indirdi: 43-40.
Son çeyrek başında Koufos'un attığı serbest atışlardan sonra uzun süre sayı bulamayan Yunanistan, Fransa'nın Parker ve Batum önderliğindeki 9-0 serisine engel olamayınca maçta üstünlük Fransızların eline geçti.Son beş dakikada sahadaki mental üstünlüğü de eline geçiren Fransa, Yunanistan'ın kendisine yetişmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 64-56 galip ayrılarak yarı-finalist oldu.
Fransa'da uzun süre iyi savunulmasına rağmen 18 sayı, 5 ribaund ve 3 asistlik bir performans sergileyen Tony Parker karşılaşmanın en skoreri olurken, Nicola Batum 15, Nando De Colo da ikinci çeyrekteki etkili oyunuyla 16 sayı kaydetti. Yunanistan'da ise Ioannis Bourousis'in 17 sayı, 11 ribaund, 2 blok, 2 top çalmalık performansı yenilgiye engel olamadı. Yunanistan'ın 3 sayılık atışlardaki 3/21'lik isabet oranı, %50 (5/10) ile oynayan Fransızlar'a karşı hücum anlamında zayıf kalmalarının en önemli nedenilerinden biriydi.

0 comments:

Yorum Gönder