3 Eylül 2011 Cumartesi

Evsahibine karşı taraflı bir değerlendirme


Milli Takımımız gerçekten iyi oynadığı karşılaşmada Litvanya'ya 75-68 kaybetti. Heyecanlı bir maç olduğundan teknik analizden çok taraftar havasında izldim karşılaşmayı. Bu nedenle size maçı izleyemeyen ve maç bitiminde telefonla arayıp maçı soran ağabeyime anlattıklarımı yazacağım. Evet, kabul ediyorum... Gayet taraflı, duygusal cümleler okuyacaksınız; bu seferlik idare edin :)
"75-68 kaybettik. Tam bir hakem faciası yaşadık. Bizim ligde olsa taraftar sahaya inerdi. Havadan sudan fauller veriliyor, yaptıkları hareketli perdelemelere hiç bir faul
çalınmıyor, hele iki hareket var ki olacak iş değil ! Kaukenas'ın boyalı bölgede attığı boş basket var mesela. Kaukenas'a pas verilmeden hemen önce Kaukenas adamını itiyor ve bomboş kalıyor sonrası 2 sayı. Hakem göz yumuyor bu faule. Bir de Emir'in maçın sonunda Pocius üzerinden oynadığı ikinci oyunda Emir turnikeyi kaçırıyor, Ersan orada ribaundu alabilecekken bir Litvanyalı oyuncunun itmesiyle kendini yerde buluyor. Bir de Ender'in bir 3lük pozisyonu var ki ribaund mücadelesinde fileye müdahele ve sayı olma ihtimali var. Bence tekrar izlemekte fayda var.
Her şeyi de hakemlere bağlamamak lazım tabi. Hidayet de özellikle son hücumları çok dengesiz yönetti, kötü şutlar kullandı. Emir'in bir geripas yaptı ki, o pozisyonda topu yarı sahanın oraya kadar getirerek belki de geripasa kendi sebep oldu, bir de kritik bir yerde top kaybı yaptı. Kerem'in yüzüne aldığı darbeden dolayı oynayamaması da bizim için büyük bir dezavantaj oldu. Bir de verdiğimiz hücum ribauntları Litvanya'ya ikinci şans sayılarını getirdi ve bu sayılar büyük fark yarattı.
Son periyota kadar hep önde götürdük, farkı son periyotta bir ara 8 sayıya kadar getirdik. Tam kazanacağız dedim ama özellikle orada çalınan o faullerden dolayı farkı 4'e indirmeyi başardılar. Sonrasında da maç bu farklarda geçti. Son 2 dakikada biz hücumlardan boş dönünce kaybettik maçı."

Litvanya ile aramızdaki farkı belirleyen en önemli etkenlerden biri de üç sayılık atışlar oldu. Litvanya'nın Jasaitis ve Kalnietis ile buldukları üçlüklerde içim cız etti gerçekten,çok şanslı atışlardı. Biz üçlük çizgisinin arkasında 18'de 3 ile oynarken Litvanya 12'de 5 ile oynadı.
Takımımızda Ömer Aşık 11 sayı, 13 ribaunt, 2 blok ile oynarken Ersan İlyasova 20 sayı, 4 ribaunt ile oynadı.Litvanya'da Darius Songaila 12 sayı, 5 ribaunt, Kaukenas yüzde 100 isabetle 11 sayı,4 ribaunt ile oynadı.

Güz Alpay

1 yorum:

  1. Rezalet zaten o Hırvat hakem Eurobasket 2009 'da da batırmıştı bizi..

    YanıtlaSil