12 Eylül 2011 Pazartesi

Eurobasket 2011 13.gün maç sonuçları

Slovenya - Finlandiya : 67 - 60

F Grubu'nda çeyrek finale çıkacak dördüncü takımı belirleyici nitelikteki karşılaşmada Slovenya ilk yarıdaki etkili performansıyla galibiyete uzandı. Fin ekibi, son periyotta Slovenler'i yakalamak için önemli fırsatlar yakalasa da basit hatalar sonucu boş döndükleri hücumlar sonucu turnuvaya veda ettiler. Slovenya'da Erazem Lorbek 14 sayı, 6 ribaund; Uros Slokar ise 13 sayı, 8 ribaund ile oynarken; Finlandiya'nın en skoreri ise 14 sayı atan Petteri Koponen oldu.

Yunanistan - Gürcistan : 73 - 60

Turnuvada zayıf bir grupta bulunmasına rağmen beklenen performansı sergileyemeyen Yunanistan, Gürcistan'ı ilk yarıda zorlanmasına rağmen mağlup etti. Gürcüler devre arasına 35-32'lik skor üstünlüğü ile gitseler de ikinci yarıda güçlü rakiplerine direnemediler. Yunanistan'ın en skoreri 3/5 üç sayılık isabetle 15 sayı kaydeden Vasileiadis olurken, Gürcistan'da gelecek vadeden genç yetenek Tornike Shengelia 11 sayı 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Bunun yanında, Gürcistan'ın Shermandini'nin pota altı etkinliği ile ribaundlarda rakibine 39-25 lik bir üstünlük sağlaması da ilgi çekiciydi. 

Rusya - Makedonya: 63 - 61

Rusya F grubu liderlik maçında Makedonya'yı Sergey Monya'nın son saniyede attığı panyalı üçlükle yenerek çeyrek finalde Sırbistan'ın rakibi oldu. İlk periyotta Makedonya'nın 8-0'lık bir seriyle maça başlaması dışında yakın skorlarla ve büyük bir çekişmeyle geçen karşılaşmada ilk yarıyı 37-34 önde kapatan Rusya, ikinci yarıda önemli anlarda hatalar yaparak maçı kopartamadı ve son hücuma 61-60 geride girdi. Son hücumda Makedonya'nın faul yapmasına izin vermeden Sergey Monya ile son saniye şutunu bulan Ruslar, panyalı bir üçlükle grubu lider olarak bitirdiler. Rusya'da Aleksey Shved özellikle ikinci devredeki etkili oyunuyla 14 sayı, 6 ribaund, 4 asist yaparken Vitaliy Fridzon da 3/3 üçlük isabetiyle 11 sayı kaydetti. Üst düzey mücadele ile son saniyeye kadar maçtan hiç kopmayan ve son hücuma önde giren Makedonya'da ise Bo McCalebb 16 sayı atarken, Pero Antic ise 15 sayı, 10 ribaund, 5 asistlik bir performans sergiledi.

3 yorum:

  1. Kirilenko tam bir hayal kırıklığıydı.

    YanıtlaSil
  2. Kendini fazla yormadan oynadı. Kötü de şut atınca aldığı süreye rağmen takıma hiç destek olamadı.

    YanıtlaSil
  3. Gürcistan'da 21 yaşındaki oyuncu Shermadini 10 sayı, 14 ribaunt ile oynamış ayrıca..

    YanıtlaSil