9 Eylül 2011 Cuma

Boğalar Sırpları dağıttı: 84-59

İspanya çekişmeli geçmesi beklenen ancak antreman maçı havasında geçen mücadelede Sırbistan'ı 84 -59 mağlup etti. Sırbistan maça klasik beşi yerine, pota altı savunmasını güçlendirmek için, maça Dusko Savanovic yerine Milan Macvan ile başladı; ancak bu hamle başarılı olmadı. Gasol kardeşler pota altında takır takır (!) sayı ürettiler. Sırbistan da hücumda topu Krstic'e indirmekte zorlanınca oyun kurmayı beceremedi. Beşinci daikkayı geride bıraktığımıda İspanya 15-5 ile farkı 10 sayıya çıkardı. Dusan Ivkovic’in alığı moladan sonra toparlanan Sırbistan farkı 4 sayıya kadar indirmeyi
başarsa da İspanya’nın yüzdeli oyunu ile ilk periyot 23-14 ile sona erdi. İlk periyotta Sırbistan oniki oyuncusunu da kullandı. Bu dönemde Ivkovic'in tercihleri çok tartışıldı. Özellikle 2.22’lik Marjanovic tercihi Sırbistan'ı maçtan koparan etken oldu. İspanya bu dönemde Gasol kardeşlerle attığı basketlerle farkı açtı. İkinci periyotta fark 17'ye çıktıktan sonra gelen Sırbistan molası bir etki yaratsa da İspanya –koç Ivkovic’e verilen teknik faul sonrasında- gelen teknik faul atışları sonucu farkı korudu. Devre arasında soyunma odasına 43-32 İspanya üstünlüğü ile gidildi.
Üçüncü periyota farklı bir beşle başlayan Sırbistan farkın açılmasına engel olamadı. Yine boyalı alandan sayılar üreten İspanya farkı tekrar açmayı başardı. Üçüncü periyot da 70-49 İspanya üstünlüğü ile geçildi. Dördüncü periyotta da maçın gidişatı değişmedi. Sırbistan'ın farkı bir ara 11-0'lık seri ile 16 sayıya indirmesi, yazımı erken yazmaya başladığım için beni biraz endişelendirdi;fakat Ivkovic yine hamleleriyle adeta tekrar farkı açmak isteyince Sırbistan tamamen oyundan koptu. Son dakikalarda tüm oyuncularına dakika veren İspanya karşılaşmayı 84-59 kazanırken boğalarda tüm oyuncular sayı buldu.
Maçın istatistiklerinde Gasol ailesinin hakimiyeti vardı. İspanya’da Pau Gasol 28 sayı, 8 ribaunt , Marc Gasol 20 sayı, 10 ribaunt, Juan Carlos Navarro 14 sayı, 5 asist ile oynarken; Sırbistan'da Nenad Krstic 12 sayı, 7 asist, Savanovic 11 sayı, Teodosic ise 6 sayı, 6 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladı.

Güz Alpay

Güz’ün notu: Sırbistan topu pota altında Krstic'e indiremeyince çok etkisiz oluyor, düzenler bozuluyor; bu sefer Teodosic kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. O da olmayınca Sırbistan dağılıyor. Bu sorun sırf bu maç için geçerli değil. Fransa maçında da böyle oynamışlardı. Pazar günü Sırbistan'ı böyle yakalamışken kesinlikle yenmemiz lazım.

0 comments:

Yorum Gönder