13 Eylül 2011 Salı

Bauermann artık Almanya'nın koçu değil !

Alman Milli Takımı koçu Dirk Bauermann sekiz senedir yürüttüğü milli takım baş antrenörlüğü görevini bıraktı. Tecrübeli koç Almanya'nın 2002 Dünya Şampiyonası'nda üçüncülüğü elde etmesinden sonra göreve gelmişti. Bauermann sözleşmesindeki bir madde gereğince bundan sonraki yıllarda milli takımın başında olmayacağını açıkladı.


Bauermann yönetiminde Almanya, Eurobasket 2003'de dokuzuncu, Eurobasket 2005'te ikinci, Eurobasket 2007'de beşinci, Eurobasket 2009'da onbirinci olmuştu. Bu sene de Litvanya'da düzenlenen Eurobasket 2011'in ikinci turunda bizimle birlikte E grubunda mücadele edip, beşinci olarak elenen iki takımdan biri oldular. Panzerler, Chris Kaman ve Dirk Nowitzki'nin Eurobasket'te ilk kez milli takımda beraber oynama şansını yakalamasına rağmen genç basketbolcularından bekledikleri verimi alamayınca çeyrek final öncesi elendiler.



Bauermann yönetiminde Almanya 2006 Dünya Şampiyonası'nda sekizinci, 2010 Dünya Şampiyonası'nda ise on yedinci olmuştu. Bir kere de olimpiyatlara gitmeye hak kazanan Almanlar, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda on iki takım arasında onuncu oldu.



Almanya'nın bu inişli çıkışlı performansında koç Bauermann'dan çok Nowitzki'nin milli takıma gelip gelmemesi başrol oynamıştı. Nowitzki'nin geldiği turnuvalarda daha başarılı olan Almanya, süper yıldızın gelmediği turnuvalarda başarısızlıklar yaşadı. Buna rağmen Almanya sekiz senedir Bauermann ile devam ediyordu. Bauermann şu anda Alman 1.ligine yeni yükselen Bayer Münih'in koçluğunu yapıyor ve artık tüm dikkatini Bayern Münih'in başarısına yoğunlaştırmak istediğini belirtiyor.

0 comments:

Yorum Gönder