16 Eylül 2011 Cuma

AK47 iş başında, Rusya yarı finalde: 77 - 67

Eurobasket 2011'in son yarı finalistini belirleyecek karşılaşmada Rusya Sırbistan'ı, Utah Jazz'da forma giyen yıldız forveti Andrei Kirilenko'nun muhteşem performansıyla 77-67 yenerek Fransa'nın rakibi oldu. Rusya böylece 9'da 9 yaparak turnuva başından beri sürdürdüğü yenilmezlik serisine bu maçta da devam etti.
Karşılaşmaya pota altını Mozgov ve Kirilenko ile karartarak başlayan Rusya, Sırbistan'ı dışarıdan oynamaya zorlayınca, oyunun kontrolünü eline almaya başladı. Dev pivot Timofey Mozgov'un 6 sayı 3 blok ile pota altında hakimiyet kurduğu bu periyodu 16-12 önde kapatan Ruslar'a karşı Sırbistan'ı Teodosic ve Savanovic'in bulduğu 6'şar sayı ayakta tuttu. İkinci çeyreğe de 7-0'lık bir seri ile farkı açarak
başlayan Ruslar, bu sefer de Khryapa'nın elinden kazandıkları sayılarla bu üstünlüklerini korudular. Sırbistan Perovic ile bulduğu basketlerle farkın açılmasını engellemeye çalışsa da Rusya'nın devreye 34-27 önde girmesine engel olamadı.
İkinci devre karşılıklı basketlerle başladı. Vorontsevich ve Shved Rusya adına, Teodosic ve Kristic de Sırbistan adına karşılıklı sayılar bulunca fark aynı seviyelerde kaldı ve periyodu Rusya 54-48 önde kapattı. Bu periyotta topu daha çok pota altına indirmeye çalışan Sırbistan, boyalı alanda Kristic'i kullanarak sayılar buldu. Son periyotta ise sertleşen bir Rus savunması ve yıldızlaşan Andrei Kirilenko vardı. Yaptıkları tam saha baskı ile Sırbistan'ı top kaybına zorlayarak oyun kurmasını zorlaştıran Ruslar, bu baskı ile Teodosic'in sinirlenip dördüncü faulünü almasının da önünü açmış oldular. İki ucu keskin bıçak Teodosic'in sinirlendikten sonra pota altını beslemeyi unutması ile Kristic'in etkinliğinin sona ermesi, koç Ivkovic'in ikinci periyodun yıldızı Perovic'i ikinci yarıda kenarda unutması, Savanovic'in de yeterli katkıyı yapamaması sonucu farkı kapatamayan Sırbistan son dakikalarda Kirilenko'nun yapılan faullerden doğan serbest atışları sayı ile değerlendirmesiyle elenmiş oldu. Karşılaşmayı 77-67 kazanan Rusya ise yarın Fransa ile finale kalabilmek için mücadele etmeye hak kazandı.
Rusya'da Andrei Kirilenko 14 sayı, 11 ribaund, 6 asist, 4 top çalma, 2 blok ile yıldızlaşırken, Victor Khryapa 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist, Andrey Vorontsevich 11, Aleksey Shved ise 10 sayı ile karşılaşmayı bitirdi. Sırbistan'da Milos Teodosic 20 sayı atarken yaptığı 9 top kaybı ve 2/10'luk üçlük isabet oranı ile bu başarısını gölgelemiş oldu. Nenad Kristic ise 13 sayı ve 5 ribaundluk bir performans sergiledi.

0 comments:

Yorum Gönder